Sorodni izdelki
Zdravo kuhinjo lahko popestrimo z domiselno uporabo zelišč in začimb. Jedi dobijo povsem novo vrednost in bogat, zanimiv okus. Večinoma so lahko prebavljive, hitro pripravljene, poceni in celo zdravilne.
Zelišča, ki jih imamo na izbiro, so več kot odlična sestavina in dopolnilo jedem.
Zanimive so ideje za juhe, omake, mesne jedi, priloge, sladice. (npr.: žajbljeva juha, metin grah, sivkin sladoled, pečena buča z zelišči, oslič z zeliščno smetano, kutini bonboni, rezanci s slivami in zelišči, piščanec z majaronom, buhtlji z meliso, čemaževe palačinke, zeliščno maslo, pomladna obara, ...)
Za vsak letni čas je v knjigi okrog trideset receptov prilagojenih trenutni ponudbi na zeliščni tržnici, lastnem zeliščnem vrtu in travniku. Poskrbimo pa še, da bomo imeli za čas, ko svežih zelišč ni prav veliko na izbiro, v shrambi primerno zalogo – posušena, zamrznjena, shranjena v olju, soli … in si bomo lahko popestrili jedilnik tudi v hladnih dneh.